PayPal u Srbiji od 8. oktobra: Šta nam je sve na raspolaganju?

Kompletna usluga PayPala trebalo bi da bude dostupna u Srbiji od 8. oktobra.

To znači da će građanima u Srbiji ubuduće biti omogućena i opcija prijema preko ovog servisa.

Do sada se preko PayPala mogao slati novac i kupovati roba i usluge u inostranstvu. Putem svojih naloga stanovnici Srbije od sada mogu da:

  • primaju/šalju novac na ime prodaje robe ili pružanja usluga

 

  • primaju/šalju novac na ime “Request Payment” usluge

 

  • primaju/šalju novac od strane kompanija, profitnih i neprofitnih organizacija.

 

Provizija koja se tom prilikom naplaćuje od strane PayPala zavisi od zemlje iz koje korisnik šalje novac.Korisnik PayPal naloga ne treba da uradi ništa dodatno kako bi aktivirao ovu opciju, saopšteno je iz PayPala.

Međutim, kada se pogleda arhiva izmena Opštih uslova poslovanja PayPal-a za period od 2007. do 2013. godine, nije teško uočiti da je od svrstavanja Srbije među zemlje koje mogu da otvore nalog i realizacije te odluke, proteklo izvesno vreme.

paypal1

“Kada se pretraži ‘Serbia’, vidi se da su nas dodali u izmene koje su stupile na snagu 7. septembra 2011. Međutim, uslugu slanja novca, odnosno plaćanja, dobili smo tek 10. aprila 2013”, objašnjava za B92 Slobodan Marković iz Registra nacionalnog internet domena Srbije.

“Dakle, dobro je što smo na spisku zemalja koje će dobiti uslugu primanja novca, tj. naplate, ali je verovatno da ćemo na njenu aktivaciju još malo sačekati”, dodaje on nadajući se da će period čekanja biti kraći nego u prethodnom slučaju.

izvor: Press Online

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × three =