Pele tužio Samsung: zahteva 30 miliona dolara

Nekada velika zvezda u svetu fudbala, Brazilac Pele, tužio je kompaniju Samsung i zahteva 30 miliona dolara odštete. 75-godišnji Brazilac tvrdi da je Samsung  prošle godine iskoristio njegov lik na stranici gde je reklamirao UHD televizore.

Kako izveštava Rojters, Pele je tužbu podneo pred sudom u Čikagu početkom marta, a u njoj se tvrdi da u reklami koja koristi veliku fotografiju stoji model koji veoma liči na Pelea. Pored ovoga je slika Samsungovog televizora koji pokazuje fudbalera koji šutira na gol. Reklama koja se pojavila u The New York Times-u ne spominje Pelea, a u tužbi se navodi da je Samsung i 2013. godine pokušao da iskoristi Peleovu fotografiju za marketing, ali ju je korejski gigant povukao u poslednjem trenutku.

Takođe se navodi da Samsung nikada nije dobio prava da koristi Peleov identitet na bilo koji način. Peleov advokat tvrdi da će reklama zbuniti potrošače i umanjiti vrednost odobrenja nekadašnje fudbalske zvezde. Kada je Brazil bio domaćin Svetskog prvenstva u fudbalu, Pele je na ime odobrenja za korišćenje svog lika zaradio 25 miliona dolara.

Izvor: Benchmark.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 5 =