Phonearena: lista najboljih aktuelnih high-end telefona

Budući da se na tržištu telefona nalazi veliki broj high-end uređaja, odabrati najbolji high-end telefon ne predstavlja nimalo lak zadatak. Kada je u pitanju odabir najboljeg uređaja na tržištu, treba uzeti veliki broj faktora koje čine ukupno korisničko iskustvo, a to obuhvata karakteristike kao što su dizajn i izrada telefona, veličina displeja i njegov kvalitet, performanse, skladišni prostor, baterija, i kamera.

Imajući u vidu da postoji previše faktora koje možemo uzeti u obzir, ne može se reći da postoji “najbolji” high-end uređaj, pa je Phonearena izdvojila nekoliko uređaja koji se izdvajaju u nekoliko karakteristika, koje ih čine najboljim u tom segmentu:

-Samsung Galaxy S7/ Samsung S7 edge

Samsung-Galaxy-S7-water-resistance-DSC01927

U slučaju da želite high-end telefon koji ne pravi kompromise u bilo kakvom pogledu, onda Samsung Galaxy S7 serija predstavlja pravi izbor.

Standardni Samsung Galaxy S7 verovatno trenutno predstavlja najbolji uređaj na tržištu koji nije fablet. Telefon nudi izvanredne tehničke karakteristike, otporan je na vodu, sa premium dizajnom od stakla i metala, kao i verovatno trenutno najboljom kamerom. Iako je Samsung Galaxy S7 edge po dosta toga sličan svom “bratu”, glavnu razliku predstavlja displej od 5.5-inča koji je zakrivljen sa obe strane, sa rezolucijom od 1440×2560 piksela.

-Apple iPhone 6s/ Apple iPhone 6s Plus

apple-66s

Iako je prodaja počela po prvi put da opada, iPhone serija je na neki način i dalje standard za high-end pametne telefone. iPhone telefoni trenutne generacije, iPhone 6s i iPhone 6s Plus su definitivno najbolji high-end telefoni na tržištu u slučaju da tražite premium dizajn, jednostavan OS, dosta procesorske snage i pouzdanu kameru.

-HTC 10

htc10-phponearena

Nakon prošlogodišnjeg ne tako uspešnog flegšip uređaja, HTC je predstavio uređaj koji je veliki broj ljubitelja kompanije već dugo očekivalo.

HTC 10 ima impresivni metalni dizajn, a pored toga je jedan od Android uređaja koji ima najbolje hardverske performanse, kao i skener otiska prsta koji je verovatno najbolji među Android telefonima, a softver je dosta pojednostavljen u odnosu na prethodne iteracije HTC Sense interfejsa.

-LG G5

lg-g5

LG G5 predstavlja prvi LG uređaj potpuno izrađen od metala, a ističe se svojim modularnim dizajnom. Iako je sama implementacija daleko od savršene, LG je dokazao da je moguće napraviti modularni telefon a G5 uređaj može dobiti dodatne funkcionalnosti pomoću dodavanja modula koje LG zove LG G5 Friends.

Pored LG G5 Friends pribora, snažne askpekte uređaja predstavlja senzor otiska prsta koji je jako brz i precizan, oštar displej, jednostavan interfejs, kao i kamera koja radi odlično čak i u najgorim uslovima osvetljenja. Iako uređaj trenutno nije dostupan u Srbiji, korisnici našeg foruma su pokazali veoma veliko interesovanje za ovaj uređaj.

-Huawei Nexus 6P

nexus6

Iako je najstariji telefon na ovoj listi, Huawei Google Nexus 6P i dalje predstavlja dobru varijantu kao jedan od najboljih Android uređaja sa velikim displejem. Najbolja stvar kod Google Nexus 6P telefona je to što momentalno dobija svoje Android nadogradnje, bilo da je u pitanju bezbednosno ažuriranje ili veliki apdejt. Što se hardvera tiče, uređaj ima aluminijumski dizajn, odličnu primarnu i selfi kameru, kao i bateriju solidne veličine koja može da se napuni veoma brzo.

Izvor: Benchmark.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twenty − six =