Podelite troškove za prevoz

VODEĆA onlajn zajednica za deljenje troškova putovanja u jugoistočnoj Evropi, sajt AutoHop (.autohop.rs), nakon Mađarske, Rumunije i Hrvatske od jula tekuće godine prisutan i na domaćem tržištu, a trenutno u Srbiji broji približno 20.000 registrovanih korisnika i nešto više od 45.000 objavljenih vožnji.

Namenjen povezivanju onih koji na put idu svojim vozilom sa onima kojima je potreban prevoz na istoj relaciji, sajt AutoHop.rs na veoma jednostavan način omogućava vozačima da uštede na troškovima goriva i putarine, dok putnicima pruža mogućnost udobnijeg i povoljnijeg putovanja.

Deljenje prevoza, odnosno „ridesharing“, nije nepoznat koncept u Srbiji, pogotovo među onima koji često putuju po zemlji ili u inostranstvu. Do sada su se za pronalaženje vozača ili saputnika koristili razni internet-forumi kao i mnogobrojne Fejsbuk grupe, međutim do sad nije postojalo jedinstveno mesto na kojem bi se putnici i vozači pronalazili brzo, jednostavno i transparentno .

– Ideja za AutoHop rodila se iz činjenice da je u mnogim zemljama jugoistočne Evrope javni prevoz još veoma spor, neefikasan i skup. Želeći da ljudima u regionu omogućimo da putuju na jeftiniji i zabavniji način, AutoHop je osnovan sa ciljem da pružimo povoljniju i bržu alternativu tradicionalnom prevozu – istakao je Vasilije Perović, predstavnik ove mlade start-ap kompanije u Srbiji.

Kao vozač koji svakog dana putuje na posao iz Novog Sada u Beograd, Peroviću je bilo potrebno da pronađe još nekog ko bi sa njim putovao kako bi uštedeo na troškovima i vremenu.

– Prva vožnja je protekla u međusobnom upoznavanju i razmenjivanju dotadašnjih iskustava vezanih za način putovanja, a moram istaći da i danas putujemo zajedno, evo već tri meseca nakon što smo se povezali uz pomoć sajta – rekao je Lazar Petković, jedan od korisnika AutoHop platforme.

 

BEZBEDNOST

Pored udobnosti i ekonomičnosti, od velikog značaja su svakako poverenje i sigurnost kada je u pitanju ovakav aranžman. Zahvaljujući integaciji sa postojećim Facebook profilom i besplatnoj registraciji koja obuhvata obavezno ostavljanje ličnih podataka o korisnicima i vozilima, putnicima i vozačima omogućeno je da se pre puta međusobno upoznaju i na taj način uvere u svoju sigurnost, a nakon vožnje i međusobno ocene kako bi svi bezbrižno uživali u putovanju.

Izvor: Vecernje Novosti

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 − 2 =