Pogled na nove Apple proizvode

Apple radi ono što Apple radi. U utorak u novom Steve Jobs Theatru u novom Apple Parku u istoj staroj Silikonskoj dolini, Apple je predstavio Apple Watch seriju 3, Apple TV 4K, iPhone 8 i iPhone X. I to je podsetilo ove jednostavne činjenice:

Apple ne zanima ono što neko drugi misli. Uvek će uraditi ono što želi. I to će učiniti bolje nego bilo ko, jer ne pokušava da bude bilo ko drugi. Ne pokušava da bude Samsung. Ne pokušava da bude Google. Ne pokušava da bude Facebook ili Snapchat. (Uglavnom.)

Apple Watch

Apple je predstavio Apple Watch seriju 3. Bez obzira na to da li su korisnici otišli na trčanje, u bazenu ili samo pokušavaju da budu aktivniji tokom celog dana, Apple Watch serije 3 sa mobilnim uređajem omogućava im da ostanu povezani, upućuju pozive, primaju poruke i još mnogo toga, čak i bez iPhone-a u blizini. Treća generacija Apple Watch-a je neverovatan zdravstveni i fitnes saputnik sa inteligentnim karakteristikama treniranja, vodootpornošću i novim barometarskim visinomerom koji meri relativnu nadmorsku visinu. Apple Watch serije 3 dolazi u dva modela, jedan sa GPS i mobilnim, a jedan sa GPS-om, koji imaju 70% brži dual-core procesor i novi bežični čip.

Apple TV 4K

Apple je predstavio novi Apple TV 4K dizajniran da isporuči fantastično iskustvo u domu. Uz podršku za 4K i HDR, Apple TV 4K poseduje neverovatno oštre slike, bogatije, više boje i mnogo više detalja u tamnim i svetlim scenama. Sa Apple TV-om 4K, gledaoci mogu uživati u sve većem izboru 4K HDR filmova na iTunes-u. Korisnici iTunes-a će automatski dobiti nadogradnju HD naslova u svojoj postojećoj iTunes biblioteci do 4K HDR verzije kada postanu dostupne. Apple TV 4K će takođe ponuditi 4K HDR sadržaj od popularnih video usluga, uključujući Netflik i Amazon Prime Video, uskoro.

Siri i Apple TV aplikacija su jednostavni načini da pronađete i pustite tačno ono što želite. TV aplikacija donosi sve vaše omiljene emisije i filmove zajedno, a Siri omogućava pretragu i pristup sadržaju preko Apple TV-a koristeći samo vaš glas.

iPhone X, iPhone 8

iPhone 8 zadržava estetiku. To je do sad najbolji iPhone. Brži, moćniji i sa boljom kamerom.

iPhone X  je prvi pametni telefon kompanije koji ima ekran u punoj veličini.

Tu je i potpuno nova ‘Super Retina’ rezolucija, ojačani dizajn stakla i podrška za bežično punjenje, a iPhone X dolazi uz podršku za Qi standarda za punjenje.

Kao što se i očekivalo, iPhone X neće biti pušten istovremeno sa novim iPhone 8 i iPhone 8 Plus, koji će početi isporuke 22. septembra. Umesto toga, Apple je najavio da će iPhone X narudžbine početi 27. oktobra, a isporuke će početi 3. novembra.

Specifikacije
– 5.8in Super Retina (2436k1125) OLED ekran od ivice do ivice
– Novi dizajn “stakla” sa IP67 sertifikatom
– 143.6k70.9k7.7 mm, 179g
– Podrška za bežično punjenje
– Apple A11 čip sa Apple-dizajniranim GPU-om
– ID lica
– iOS 11 sa poboljšanom Siri, P2P plaćanjima
– Vertikalni 12MP dvostruki fotoaparati sa OIS, 7MP prednja kamera
– Podrška za LTE brzine do 450Mbps
– Trajanje baterije je 21 sat razgovora
– 64GB / 256GB skladištenje

Uređaj OLED ekran “Super Retina” meri 5,8 i ima rezoluciju 2436×1125, što ga čini iPhoneom sa do sada najvećom rezolucijom. U pitanju je i Apple-ova True Tone tehnologija ekrana i, slično kao novi Apple TV, podržava i HDR10 i Dolby Vision sadržaj.

Prepoznavanje lica i Animoji

Kamere pametnih telefona su potpuno promenile svet.

Apple uvodi novu Animoji funkciju u iOS 11, koji su animirane verzije popularne emoji pronađene na iPhone-u. Animoji će koristiti Face ID hardver za skeniranje lica na iPhoneu X da biste kreirali prilagođene 3D verzije na osnovu sopstvenih izraza lica.

Apple će i dalje biti Apple. Nastaviće da se inoviše sopstvenim tempom, jer i dalje trči drugačije od svih ostalih. Jedini način na koji Apple “gubi” je ako  nekako završi na istoj stazi kao i svi ostali. Veliki OLED ekrani i bežični punjač i Dick Tracy satovi su velika stvar samo zato što ih Apple nikada ranije nije radio.

Related Post