Pogledajte ko ima bolju kameru, Galaxy S6 ili iPhone 6

Samsung je na MWC 2015 događaju javno postideo mogućnosti iPhone 6 telefona kada je u pitanju fotografisanje pod okolnostima lošeg osvetljenja. Na bini, Koreanski proizvođač je predstavio impresivnu kameru Galaxy S6 telefona upoređujući je sa iPhone 6 Plus uređajem. Koliko je te izscenirano i verodojstveno pogledajte u daljem tekstu.

Prvo ćemo vam reći da iPhone 6 ima kameru od 8 MPx rezolucije 3,265 x 2,448 piksela sa odnosnom razmere od 4:3. Galaxy S6 sa druge strane ima kameru od 16 MPx rezolucije 5,312 x 2,988 piksela sa odnosom rezmere 16:9, Fotke koje ćemo prilagati su malo zumirane i isečene kako bi se scene ujednačile i na najbolji način uporedile fotografije.

sams

Kao što možete i sami primetiti Galaxy S6 pravi značajno kvalitetniju sliku u ovakvim uslovima od iPhone 6 telefona, međutim iPhone 6 ipak nije za otpisivanje jer je i ta fotografija takođe impresivnog kvaliteta. Ono što možemo sigurno da kažemo je da S6 ima superiorniju kameru u odnosu na iPhone 6 kada je fotografisanje pod okolnostima lošeg osvetljenja u pitanju.

Zapravo, Galaxy S6 kamera ima toliko dobre performanse da se može potakmičiti sa DSLR kamerama. Razlog zbog čega tako mislimo su odlične boje, kontrast i veoma detaljne senke na fotografijama koje su načinjenje u ovako lošim i neosvetljenim uslovima. Naravno, u mračnim delovima fotografije primećuje se “sneg” (eng. noise) odnosno nedostatak kvaliteta ali to ne osporava da je kamera Galaxy S6 telefona izuzetna. Ipak, moramo biti iskreni i reći da je na priloženim fotografijama, iPhone-ova je više zumirana.

sams1

Kada još više zumiramo tu se već jasno vidi razlika gde možete i sami proceniti gde je zapravo razlika. Sve što bi smo dodatno rekli je suvišno ali moramo reći da je Galaxy S6 titulu odneo samo kada je fotografisanje u slabo osvetljenim okolnostima u pitanju.

Izvor: Pametni telefoni

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 − 3 =