Pogledajte koncept koji pokazuje podeljeni ekran na Windows 10 Mobile platformi

Microsoft nije baš fokusiran previše na Windows 10 Mobile platformu ove godine, ali korisnici znaju tačno kako platforma može biti poboljšana, pa predlažu razne vrste inovativnih ideja u tom pravcu.

Najnovija dolazi od korisnika reddita sa nikom aarontimothee, koji je pronašao način da ponudi multi-tasking na podeljenom ekranu na uređajima koji pokreću Windows 10 Mobile operativni sistem. Predloženi koncept svakako ima smisla, posebno imajući u vidu da se Microsoft fokusirao na mod “sa jednom rukom” kao deo operativnog sistema.

w10_split

Kako kreator moda objašnjava, mod podeljenog ekrana se aktivira kada pritisnete i aktivirate start i omogućite novi mod. Umesto praznog prostora u gornjem delu, operativni sistem bi trebalo da pokazuje multitasking meni koji omogućava da izaberete aplikaciju koja će raditi na podeljenom ekranu. Ideja je veoma slična multitasking sistemu koji je predstavljen uz Windows 8 za uređaje osetljive na dodir i koji omogućava korisnicima da pokrenu dve ili više aplikacija jedne pored druge.

Izvor: Benchmark.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

sixteen − 6 =