Posle šest godina, stigla je zvanična Instagram aplikacija za Windows telefone

Čekanje se konačno isplatilo! Nakon dugih šest godina, korišćenje Instagram-a je konačno moguće i na mobilnoj platformi kompanije Microsoft. Za sada je ova popularna aplikacija za šerovanje fotografija dostupna za Windows 10 (starije verzije nisu podržane). Aplikacija je još uvek u beta fazi, ali nesumnjivo izgleda i radi kao i pravi Instagram. Na raspolaganju su specijalni filteri za editovanje foto i video sadržaja, a omogućeno je i podešavanje kontrasta, osvetljenja i bolje.

Međutim, ova beta verzija ipak ima određene nedostatke. Na prvom mestu, korisnici još uvek ne mogu da povežu svoj Facebook nalog sa Instagram-om, pa je nemoguće šerovati fotku sa Instagram-a na FB. Takođe, često se dešava da aplikacija krešuje. Iako još uvek nije dostigla nivo koji ima na Android i iOS platformama, pretpostavlja se da Instagram tim naporno radi da unapredi svoju aplikaciju za korisnike Windows-a.

inst_windows

Postavlja se pitanje zbog čega se na ovaj korak čekalo ovoliko dugo? Pa, Instagram i matično preduzeće Facebook nisu bili preterano zainteresovani za Microsoft-ov operativni sistem zbog sićušnog udela u tržištu (oko 3% u svetu).

Ipak, Mark Zakerberg je obećao da će iskoristiti potencijal Windows-a i omogućiti da korisnici ovog operativnog sistema uživaju u istim funkcijama aplikacije kao i korisnici Android-a i iOS-a. Do tada, svim ljubiteljima fotografije na raspolaganju je beta verzija aplikacije.

Izvor: Nova energija.net

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × four =