Potpuno novi Fejsbuk za Android

Fejsbuk za Android dobio je novu verziju, koja je potpuno drugačija u odnosu na sve dosadašnje.

Android korisnici nisu oduševljeni Fejsbuk aplikacijom, koja zbog toga i ima relativno slabu ocenu, svega 3.9 (preko 15 miliona korisnika ju je ocenilo). Ipak, sa verzijom 8.0.0.26.24 stari Fejs za Android odlazi u istoriju i pred vama će se naći novi, redizajniran, poboljšan i brži Fejsbuk za najpopularniju mobilnu platformu.

Neki korisnici u Srbiji dobili su ovu verziju već 12. aprila, dok je za ostale novi Fejsbuk stigao u utorak ili u narednih par dana (proverite Play Store na telefonu).

Novi dizajn na jednom mestu objedinjuje sve najčešće korišćene opcije Fejsbuka, pa nema potrebe za “svajpovanjem” levo-desno. U gornjem delu su pristup News Feed objavama, zahtevi za prijatelje/prijateljstvo, četovanje (koje će uskoro biti isključeno iz Fejs aplikacije u potpunosti), novosti (notifikacije) i “More” odnosno “Još” odeljak, u kojem se nalazi sve ono što se u ranijim Fejsbuk verzijama nalazilo sa leve strane aplikacije i zahtevalo je “svajp” pokret.

Plutajući meni u donjem delu sa opcijama za postavljanje statusa, fotki ili lokacije pojavljuje se samo onda kada vam je potreban, a većinu vremena je skriven, kako biste na raspolaganju imali što veći deo ekrana telefona za čitanje sadržaja.

Pretraga je izvučena u zaglavlje aplikacije i sada joj se može pristupiti iz gotovo bilo kog dela aplikacije direktno, bez potrebe za “svajpovanjem” ili pozivanjem iz menija sa nekoliko klikova.

Aplikacija je optimizovana za stabilniji i brži rad i na uređajima sa slabijim hardverom i manjim displejom.

Izvor: Vesti online

Related Post