Potražnja za Google Pixel telefonima nadmašila očekivanja

Mnogi korisnici koji žele da kupe Google Pixel telefone a ne mogu to da učine, treba da znaju da nisu jedini. Google ni sam nije mislio da će imati ovoliko problema, jer je kompanija upravo objavila da je potražnja za Pixel telefonima značajno nadmašila njihova očekivanja.

Google je objavio i zvanično saopštenje u kome kažu: “Oduševljeni smo takvim uzbuđenjem kod korisnika za naše nove Pixel telefone, a potražnja u pretprodaji je značajno nadmašila naša očekivanja. Radimo na tome da ponovo napunimo zalihe Pixel telefonima”. Naravno, ovo je veoma dobra situacija za Google, jer Pixel telefoni predstavljaju novi pravac i strategiju kompanije, u kojoj je Nexus linija ugašena a Pixel seriji telefona se daju ekskluzivne funkcije Android platforme.

Dostupnost Pixel telefona je prilično ograničena u poslednje vreme pa je na primer operater Verizon objavio da je verzija sa 128 GB već nestala sa zaliha u njihovim prodavnicama. Nažalost, za sada nemamo zvaničnih podataka šta to tačno znači, odnosno koliko primeraka telefona je prodato.

Izvor: benchmark.rs

Related Post