Poznata aplikacija ugrozila 100 miliona korisnika!

Truecaller je aplikacija koju koristi više od 100 miliona korisnika i zbog baga u istoj hakeri su uspeli da pronađu način kako da dođu do privatnih informacija njenih korisnika. Truecaller je zamolio sve korisnike da ažuriraju aplikaciju iz Play prodavnice, koje je već dostupno, pa isto učinite i vi, ako ste među njima.

Propust kojem je Truecaller izložio korisnike omogućava hakerima da, nakon što dođu do IMEI broj uređaja (za šta hakeri tvrde da mogu lako da otkriju), saznaju lične informacije, imena, lozinke i način uplate koji su korisnici registrovali tokom korišćenja aplikacije. Ugrožene su i slike, statusi koji su ostavljani u aplikaciji i ostale informacije koje je aplikacija sakupila.

Nije poznato da li je bag iskorišćen, ali požurite do Play prodavnice i ažurirajte Truecaller aplikaciju, ako je koristite.

Ovo je jedna od retkih situacija kad nam je drago da o nekoj aplikaciji nismo pisali, ali ko bi znao kad će hakeri da napadnu, a što poznatija aplikacija i više korisnika, to i veća potencijalna meta…

Izvor: Mondo.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 4 =