Predstavljen HTC One M9s telefon

HTC One serija telefona upravo je dobila još jednog člana u vidu modela koji nosi naziv One M9s, a koji izgleda kao One M9 sa nekoliko promena po pitanju hardvera. Novi model se odlikuje 5-inčnim LCD ekranom full HD rezolucije, a jedna od glavnih razlika između dva telefona je desetojezgrani Mediatek Helio X10 čipset.

Ako pogledamo dalje specifikacije, videćemo da se htelo ići na budžetska smanjenja, pa tako One M9s dolazi sa “svega” 2 GB RAM i 16 GB interne memorije. Primarna kamera je spoj postojećih modela, a ima senzor od 13 megapiksela uz optičku stabilizaciju slike, a osim toga ima 27.8mm objektiv uz f/2.0 aperturu.

Sa prednje strane se nalazi UltraPixel kamera sa 4MP. HTC One M9s dolazi u metalnom kućištu iz jednog dela i debljine je 9,6 mm, a težina iznosi 158 grama. Što se tiče povezivanja, telefon nudi sledeće opcije: Bluetooth v4.1, dual-band Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, NFC i GPS uz A-GPS, GLONASS a tu je i baterija od 2840 mAh. Za sada se zna samo cena na Tajvanu a ona iznosi 390 dolara, dok nije otkriveno kada će ovaj model biti dostupan širom sveta.

Izvor: Benchmark.rs

Related Post