Pretraživanje na Google-u će uskoro doživeti ogromnu promenu

Google će uskoro promeniti način na koji ovaj pretraživač preporučuje sajtove na smart telefonima i tako potpuno preokrenuti posećenost određenih prodavnica, sajtova i restorana.

Naime, od sada ako pretražujete Google preko mobilnog telefona, on će vam preporučiti samo one sajtove koji su prilagođeni njihovom ekranu. Oni koji se ne uklapaju u opis, to jest oni koji su preveliki za ekrane pametnih telefona biće sklonjeni sa prvih mesta.

Naravno, ova mesta na Google pretraživaču kompanijama su od izuzetnog značaja, jer im omogućavaju mnogo veću posećenost, a samim tim i novac. Ove izmene neće uticati na pretrage na desktop i laptop računarima, ali će napraviti probleme brojnim firmama koje svoje sajtove nisu prilagodili pametnim telefonima.

– Neke kompanije će biti vrlo iznenađene kada vide drastičnu promenu u broju poseta na njihovim sajtovima – rekao je Itai Sadan, direktor servisa “Duda”, koji se bavi povećanjem poseta na sajtovima.

Ovo će biti možda najznačanija promena koju je kompanija Google ikada napravila u statistici pretraga na mobilnim telefonima.

Izvor: Blic.rs

Related Post