Primanje novca preko PayPal naloga od oktobra

Stanovnici Srbije od 8. oktobra moći će putem svojih PayPal naloga da primaju novac iz zemlje i inostranstva, saopšteno je na sajtu kompanije.

Srbija je u noći između 5. i 6. septembra postala jedna od zemalja čiji će stanovnici uskoro moći ne samo da šalju, već i da primaju novac putem svojih PayPal naloga.

Do sada je bilo moguće samo otvaranje naloga i plaćanje transakcija.

Putem svojih PayPal naloga stanovnici Srbije od sada mogu da:

– primaju/šalju novac na ime prodaje robe ili pružanja usluga

– primaju/šalju novac na ime Request Payment usluge

– primaju/šalju novac od strane kompanija, profitnih i neprofitnih organizacija.

Provizija koja se tom prilikom naplaćuje od strane PayPala zavisi od zemlje iz koje korisnik šalje novac.

Korisnik PayPal naloga ne treba da uradi ništa dodatno kako bi aktivirao ovu opciju, saopšteno je iz PayPala. Oni koji budu želeli da je deaktiviraju, potrebno je da putem OVOG LINKA pošalju besplatan zahtev za zatvaranje naloga.

PayPal 1

Međutim, kada se pogleda arhiva izmena Opštih uslova poslovanja PayPal-a za period od 2007. do 2013. godine, nije teško uočiti da je od svrstavanja Srbije među zemlje koje mogu da otvore nalog i realizacije te odluke, proteklo izvesno vreme.

“Kada se pretraži ‘Serbia’, vidi se da su nas dodali u izmene koje su stupile na snagu 7. septembra 2011. Međutim, uslugu slanja novca, odnosno plaćanja, dobili smo tek 10. aprila 2013”, objašnjava Slobodan Marković iz Registra nacionalnog internet domena Srbije.

“Dakle, dobro je što smo na spisku zemalja koje će dobiti”, dodaje on nadajući se da će period čekanja biti kraći nego u prethodnom slučaju.

Izvor: Radio 021

Related Post