Pripremite televizore: Digitalizacija gotova do 17. juna

Digitalizacija u Srbiji biće obavljena do 17. juna, jer će prethodno već 18. maja praktično cela Vojvodina biti digitalna, a od 25. maja veliki predajnik Avala emitovati isključivo digitalni signal, kažu u Ministarstvu telekomunikacija.

Državna sekretarka u tom minisitarstvu Tatjana Matić izjavila je za TV Pink rekla da je posle Vršca, koji će prvi preći na isključivo digitalni signal, u planu da 8. maja to učine Subotica, Sombor, Kikinda, a potom 18. maja čot – Venac.

Posle prelaska Avale na emitovanje isključivo digitalnog signala i centralna Srbija će biti digitalna, a na kraju i jug Srbije i Jastrebac, najavila je Matić i dodala: “17. juna smo svi digitalni”.

Državna sekretarka za telekomunikacije je istakla da “set top boks” uređaja ima dovoljno na tržištu, da su u Vršcu radnje pune i da građani u redovima čekaju da iskoriste vaučere za “set top boksove”.

dig1

Za kablovsku nije potreban set top boks

Matić je objasnila da korisnicima kablovske televizije nisu neophodni “set top boksovi”, jer neće imati nikakve smetnje u prijemu signala, ali da će možda neko i od njih poželeti da pređe na besplatan digitalni signal.

Državna sekretarka za telekomunikacije je podsetila da građani mogu u kol centru resornog ministarstva, koji je počeo sa radom u petak, da na telefon 18911 dobiju sve potrebne informacije.

Građani mogu da dobiju sve informacije, bilo da ih zanima na koji način se “set top boks” povezuje ili kada njihovo mesto, grad i region prelazi na digitalni signal, dodala je Matić.

Izvor: N1

Related Post