Prirodne lepote Srbije među temama za Windows!

Ukoliko vam je dosadio klasičan izgled vašeg Windows-a, svoj interfejs možete zameniti slikama iz prirode, među kojima se nalaze i prizori iz Srbije.

Na sajtu kompanije Microsoft gde se mogu skinuti teme za njihov operativni sistem Windows mogu se naći i prizori iz Srbije. Autor ovih fotografija je Kragujevčanin Aleksandar Sarić.

Sarić, inače inženjer informatike, poslao je dve fotografije pod nazivom Meadow Šljivica Gledic Mountains, Serbia i Gledic mountains, Serbia, snimljene u selu Šljivice na Gledićkim planinama.

Kako ističe, obe fotografije su se, uprkos oštroj konkurenciji iz celog sveta, našle na sajtu.

Printskrin: windows.microsoft.com/

 

– Zahvalili su mi se mejlom i čestitali na uspehu. Istakli su da od velikog broja poslatih fotografija iz celog sveta, u proseku, prihvataju samo pet odsto, dok se ostale odbijaju. Osim toga, obe fotografije ubrzo su se našle u grupi najčešće preuzimanih – rekao je Sarić.

Kako je istakao ovaj inženjer, on voli prirodu i često boravi na Gledićkim planinama, koje se nalaze nadomak Kragujevca. Fotografiše prizore za svoju dušu i oči svojih prijatelja, a obe fotografije koje su se našle na sajtu kompanije Microsoft snimljene su spontano.

Želja mi je bila da Kragujevčanima, koji žive tako blizu Gledićkih planina, prikažem njihove prirodne lepote, za koje ne znaju da postoje, ali i da ljudima širom sveta predstaviam bogatstvo prirode Šumadije – kaže Sarić.

Izvor: Telegraf

Related Post