Priznaju ih kao sportiste: Koledž daje stipendije video gejmerima!

Univerzitet Robert Morris načinio je krajnje nesvakidašnji a možda i revolucionarni potez time što je odlučio da 30 stipendija ponudi budućim studentima koji su “League of Legends” igrači!

Na ovu ideju došao je direktor atletskog odeljenja ovog univerziteta, Kurt Melcher, koji smatra kako bi bilo besmisleno ignorisati ogromnu zajednicu igrača kao i veliki talenat koji mnogi od njih poseduju. Po njegovom istraživanju, igrači najviše interesovanja pokazuju baš za League of Legends pa je on uspeo da ubedi adminstraciju ove ustanove (inače smeštene u Čikagu) da LoL priznaju kao novu sportsku granu.

rmu

“To je timski sport”, objašnjava Melcher. “Potrebna je strategija, potrebno je znati sopstenu ulogu. Naravno da ovde nema fizičkih napora, ali mentalnih ima. Postoji mnogo elemenata koji su kao u bilo kom drugom sportu.” Naravno, svoju aplikaciju za stipendiju već je prijavilo nekoliko stotina budućih studenata a ukupan budžet za njihove školarine iznosi 450.000 dolara! Kako ističe Melcher, stipendiju će dobiti igrači čiji snimci budu najubedljiviji ali i koji imaju najviši renking.