Procureo zvanični Android 5.0.1 ROM za Samsung Galaxy S4

Novi Lollipop ROM se pojavio za Samsung Galaxy S4, a ovog puta izgleda da se radi o legitimnom ROM-u. Fajlovi su osvanuli na jednom kineskom forumu, odakle su preuzeti od strane XDA zajednice i brzo se proširili. O Lollipopu za Samsung Galaxy S4 se šuška već neko vreme, a softver je već dostupan neko vreme za Google Play Edition verziju telefona. ROM, o kome je ovde reč, jeste 5.0.1 Android build i prema navodima originalnog izvora trebalo bi da odgovara GT-I9500/9502/9508/9508v verzijama Samsung Galaxy S4 telefona.

Nekoliko detalja u vezi sa ROM-om je primetno. Kako se radi o verziji za kinesku regiju, i pored toga što je engleski doatupan kao sistemski jezik, neke poruke će ostati na kineskom jeziku u sistemu, kao i neke funkcije (vidžet za vreme). Stock engleska tastatura takođe nedostaje, mada se ovo lako da rešiti. Sem ovoga, navodi se da sistem funkcioniše dobro, a funkcije poput NFC, sbeam, GPS, Bluetooth, 3G DATA, Wi-Fi, svi senzori, hotspot funkcija i Multiwindow funkcionišu bez problema.

Za one sa avanturističkim duhom, koji se ne boje da isprobaju procureli softver, napomena da pre instalacije ROM-a backupuju podatke na svom uređaju. Oni koji ne žele da eksperimentišu, sigurno neće dugo čekati na oficijelnu verziju, jer je očigledno da je ROM blizu javnog lansiranja.

Izvor: Benchmark

Related Post