Prodaja Androida u padu 5 odsto tokom četvrtog tromesečja 2014.

Trenutno, Android je platforma sa najvećim udelom na tržištu, što i nije veliko iznenađenje ukoliko znamo da postoji ogroman broj različitih proizvođača Android uređaja. Ipak, najnoviji izveštaji i istraživanja, koje je objavila kompanija ABI Research, pokazuju da je globalna isporuka Android uređaja doživela pad tokom četvrtog tromesečja 2014. godine.

Prema objavljenim analizama, Android platforma je imala 205,56 miliona isporučenih smartfona tokom poslednjeg tromesečja prošle godine (naspram prethodnog tromesečja, kada je isporuka iznosila 217,49 miliona). Ovo predstavlja pad isporuke od pet odsto.

Nije jasno zašto je došlo do pada isporuke Android telefona, ali neki spekulišu da je to delom zbog velikog uspeha Apple iPhone 6 i 6 Plus modela.

Ovo se poklapa i sa ranijim izveštajima da određeni broj korisnika prelazi sa Androida na iOS. Kada su iOS i Windows Phone u pitanju, obe platforme su doživele rast isporuke smartfona: iOS je imao povećanje od 90 odsto, dok je Windows Phone zabaležio povećanu isporuku za 19 odsto.

Izvor: B92

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 6 =