Prodavnica bez osoblja: Ulazite, kupujete i plaćate koristeći telefon

U švedskom selu Viken postoji prodavnica u kojoj nema osoblja. Da bi ušli, kupovali, platili, potrebna vam je samo aplikacija na telefonu.

Korisnici putem aplikacija skeniraju svoju kupovinu. Vrata prodavnice su zaključana, a kupci ih mogu otključati u bilo kom trenutku, takođe uz pomoć aplikacije, što znači da prodavnica radi 24/7.

Na ovu ideju došao je stanovnik ovog sela Robert Ilijason nakon što je morao da se vozi 20 km do najbliže prodavnice usred noći kako bi pronašao prodavnicu koja radi i kako bi kupio hranu za svoju bebu. Aplikacija je odobrena od Applea u januaru i počela je sa radom.

prodavnica

Vrata prodavnice otvaraju se skeniranjem BankID korisnika, prodavnica je pod video nadzorom, a kupci putem aplikacije Näraffar, “kupuj blizu”, mogu i da utiču na to šta bi trebalo da bude na akciji, šta nedostaje…

Prodavnica nema mnogo uspeha, za početak, jer kako navodi njen vlasnik, već dve prodavnice postoje u njegovom selu i ljudi su navikli tako da kupuju. On želi da ovakav tip prodavnica otvori širom sveta.

Izvor: Nova energija.net

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × five =