Prototip iPhone 6 telefona koji je slučajno poslat kupcu premašio 90.000 dolara

Kao i milioni drugih ljudi, Aleks Kantor tehnološki fan koji radi u jednoj mobilnoj kompaniji, odlučio je da kupi novi iPhone 6 telefon. Za razliku od drugih kupaca, Kantor ima prilično neobičnu priču u vezi svog novog telefona. Naime, on je kao što smo vam već pisali, naručio telefon preko Verizona, a dobio prototip koji radi u developer modu. Telefon nema klasičan iOS8 interfejs, FCC oznake i serijski broj, a port za povezivanje je crvene boje, što je još jedan dokaz da je u pitanju prototip.

“Utvrdio sam da ovaj iPhone nije verzija namenjena potrošačkom tržištu nakon što sam video softver. Ja sam strastveni ljubitelj tehnologije i odmah sam znao kako ovaj softver izgleda. On se zapravo naziva SwitchBoard i samo je za interno Apple testiranje” rekao je Kantor za Cnet. Međutim, šta je najzanimljivije u celoj priči?

Aukcija koju je postavio na eBay sada je već premašila neverovatnih 90.000 dolara! I to za telefon koji ne može ni da se koristi kako treba. Ukoliko je ovaj iPhone ono što Kantor veruje da jeste, onda to ipak ne bi bio prvi put da rana verzija nekog Apple uređaja dospe u javnost. Apple je na primer 2011. godine zatražio povraćaj 3G MacBook prototipa prodatog preko Craigslista. Pored toga, bilo je još nekih sličnih slučajeva sa iPhone telefonima.

Izvor; Benchmark

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 − 10 =