Prva digitalna biblioteka u Srbiji za android telefone

BEOGRAD –Biblioteka “Milutin Bojić“ iz Beograda omogućila je korisnicima širom Srbije i sveta da knjige iz njene digitalne biblioteke mogu čitati na svojim mobilnim telefonima ili tablet računarima.

Kako se navodi u saopštenju Biblioteke “Milutin Bojić” bogatom sadržaju digitalne biblioteke može se pristupiti preko adrese www.milutinbojic.rs/ebiblioteka.

U digitalnoj zbirci nalazi se veliki broj rukopisa pesnika Milutina Bojića, uključujući i rukopis antologijske pesme “Plava grobnica“, a tu su i gotovo sve knjige ovog autora objavljene za života, kao i posle njegove smrti.

dig1

Takođe, u digitalnoj biblioteci mogu se pročitati i studije o Bojićevom delu, kao i prevodi pesama na engleski, francuski, ruski i grčki jezik.

S obzirom na to da se Biblioteka “Milutin Bojić“ nalazi na teritoriji opštine Palilula, formirana je i zavičajna digitalna zbirka, koja obuhvata knjige i periodiku koje se bave ovom opštinom.

U digitalnoj biblioteci može se pronaći još mnogo zanimljivih sadržaja, starih knjiga i publikacija koje su na ovaj način, digitalizacijom, sačuvane i date na korišćenje najširem krugu ljubitelja pisane reči.

dig2

Sve je potpuno besplatno, bazirano na načelu otvorenog pristupa znanju i informacijama. Digitalna biblioteka “Milutin Bojić“ formirana je uz podršku Ministarstva kulture.

Izvor: RTV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 14 =