Prva emotivna društvena mreža

DECENIJE istraživanja su pokazale da zapisivanje emocija ima konkretne koristi za zdravlje čoveka, a psiholozi su ujedinjeni u stavu da pisanje dnevnika usrećuje i pomaže ljudima da se izbore sa emotivnim nemirima. Nikola Stamatović, jedan od korisnika ICT Hub, biznis inkubatora za informacione i komunikacione tehnologije, upravo je na bazi ovih saznanja pokrenuo svoj startap projekat Emotate – prvu svetsku emotivnu društvenu mrežu.

emo

– Vodimo prezauzete živote i digitalni kanali su preuzeli primat u svakodnevoj komunikaciji. Savremena komunikacija, u kojoj dominira komunikacija putem računara i mobilnih uređaja, bez bliskog ličnog kontakta, otvara velike mogućnosti za nerazumevanje i pogrešno interpretiranje poruka koje razmenjujemo – naglašava autor projekta.

Emotate je društvena mreža koja se razvila upravo oko ideje o emotivnoj ekspresiji putem digitalnih kanala komunikacije, sa ciljem da ljudima omogući da sebe bolje izraze u toj komunikaciji. Koristeći inovativni pristup, korisnici mogu da pretražuju 88 emocionalnih termina u samo dva klika. Emocije su vezane za boje, tako da je veoma lako steći brzinski uvid u osećanja autora posta na prvi pogled.

emo1

Suština ove mreže je da omogući ljudima da podele svoja osećanja, i zauzvrat dobiju odgovor koji je posledica pravih emocija, a ne binarnih lajkova. Krajnji cilj ove platforme je da produbi naše razumevanje sopstvenih, ali i tuđih emocija, i izbriše međukomunikacijski jaz koji je sveopšte prisutan, kako u našem, tako i u globalnom društvu.

Izvor: Vecernje Novosti

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twenty − 11 =