Prva Nintendo aplikacija ruši sve rekorde

Miitomo, prva Nintendo aplikacija namenjena pametnim telefonima, postala je neverovatno veliki hit za samo nekoliko dana, a u Japanu se trenutno nalazi na samom vrhu top lista najboljih iOS aplikacija.

Nintendo je bio jasan od samog početka, kada je objavio da pametni telefoni neće biti samo još jedna platforma za kompanijinu liniju video igara.

Iako su svi mislili da će prva Nintendo aplikacija biti video igra, kompanija je iznenadila korisnike kada je predstavila aplikaciju za dopisivanje.

Svi koji koriste aplikaciju najpre treba da dizajniratu svoj Mii avatar putem kojeg se šalju poruke. Sama aplikacija je besplatna, ali postoje opcije poput virtualne odeće za avatar koje se dodatno naplaćuju.

miitomo2

Iako su se pojedini korisnici razočarali, interes za aplikaciju i dalje je prilično velik. Na zvaničnom Twitter profilu otkrivena je informacija da je aplikaciju za samo 3 dana preuzelo više od 100 miliona korisnika.

Brojka je čak i impresivnija ako znate da je aplikacija trenutno dostupna samo u Japanu, no i to bi se uskoro moglo promijeniti, budući da je aplikacija privukla dosta pažnje.

Pretpostavlja se da kompanija neće propustiti priliku da Miitomo plasira i na drugim tržištima na kojima su popularni i ostali njeni proizvodi.

Izvor: B92.net

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 + 4 =