Prvi smartfon sa integrisanom termalnom kamerom

Kompanija Cat Phones najavila je lansiranje svog novog vodećeg proizvoda, telefona Cat S60, prvog pametnog telefona na svetu sa integirsanom termalnom kamerom i najvodootpornijeg pametnog telefona na svetu.

Cat S60 obuhvata ugrađenu termalnu kameru proizvođača FLIR, omogućavajući korisnicima Cat telefona da budu prvi koji će koristiti svoje pametne telefone za niz zadataka, obuhvatajući: otkrivanje odavanja toplote oko prozora i vrata, otkrivanje vlage, identifikovanje pregrejanih električnih uređaja i instalacija i osvetljavanje u uslovima potpunog mraka.

Termalna kamera vizualizuje toplotu koja je nevidljiva golom oku, naglašavajući temperaturni kontrast. Može da detektuje toplotu i izmeri površinsku temperaturu sa udaljenosti od 50 do 100 fita, i vidi kroz prepreke kao što je dim, omogućavajući širok način primene za građevinare, komunalne radnike, sportske entuzijaste i hitnu pomoć.

Cat S60 je vodootporan do dubine od 5 metara u trajanju od jednog sata, što mu daje mogućnost da bude korišćen kao podvodna kamera.

„Izdvojiti se od ostalih na današnjem tržištu pametnih telefona zahteva prave inovacije i čast nam je što smo sklopili partnerstvo sa firmom FLIR,” izjavio je Piter Stivens, izvršni direktor Bullitt Group-e, globalnog izdavaoca licenci za mobilne uređaje za Caterpillar. „Cat S60 predstavlja prekretnicu kada su u pitanju pametni telefoni. Drago nam je što će termalna tehnologija biti u rukama korisnika Cat telefona i dati im mogućnost da otkriju njene brojne prednosti.”

Cat S60 je takođe veoma čvrst i robustan pametni telefon. Proizveden da izdrži pad na beton sa visine od 1,8 metara i otporan je na prašinu, kao i vodu. Višestran je, jasni ekran vidljiv je i na jakom dnevnom svetlu i ekran osetljiv na dodir može biti kontrolisan mokrim prstima ili tokom nošenja rukavica. Takođe je zaštićen najnovijim staklom Corning Gorilla Glass 4.

Glavne karakteristike telefona Cat S60:

Ojačan okvir
Otpornost na pad sa visine do 1.8m, MIL Spec 810G
Neverovatno jasni ekran (540 nits), Gorilla Glass 4
4,7” HD multi-touch sa podrškom za dodir mokrim prstima i rukavicama
Optimizovane performanse baterije (3800mAh)
Visokokvalitetno audio iskustvo (>105dB)
Podvodna 13MP glavna kamera sa dual flash opcijom, 5MP prednja kamera
4G LTE
Snapdragon 617 osmojezgarni procesor
32GB ROM, 3GB RAM
Android™ Marshmallow

Aplikacija FLIR thermal camera sa MSX tehnologijom; still image, panorama i video snimanje; promenljiva toplotna paleta; tačkasto merenje temperature svetla; i minimalni, maksimalni i prosečni podaci o temperaturi

Cat S60 biće predstavljen na sajmu Mobile World Congress, od 22. do 28. februara, u Barseloni, na štandu CS80. Biće dostupan kasnije tokom godine sa maloprodajnom cenom od 649 evra / 599 dolara.

Izvor: B92.net

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two + 5 =