Redizajn Gmail aplikacije za Android

Na ovogodišnjoj Google I/O konferenciji pričalo se i o strukturama dizajna Android aplikacija, pa je tako predstavljen i novi izgled Gmail aplikacije, koja će verovatno vrlo brzo biti dostupna za preuzimanje na Google Play-u.

Kako je prikazano na slajdovima, interfejs Gmail-a će dobiti poptuno nov izgled.

Novi dizajn će omogućiti lakše kretanje od Inbox-a do Priority Inbox-a, ali najbolji deo ovog dizajna je to što će od sada All Labels biti daleko pristupačniji, pa više neće biti potrebe za otvaranjem novog ekrana,a navigation bar će imati skrol, kako bi se stiglo i do drugih opcija (Drafts, All Mail, Spam, Trash).

Takođe, action bar više nije na dnu, a prostor za mail-ove je sada dosta proširen. Dugmići kao što su Compose i Search, sada se nalaze na vrhu, dok dugme All Labels više nije potrebno jer se sve nalazi u navigaciji.

Prava je šteta što nema više screenshot-ova, pa zbog toga nismo u prilici da vidimo nešto više kada su u pitanju izmene interfejsa koje donosi novi dizajn Gmail Android aplikacije. U svakom slučaju ovo što smo videli izgleda dobro i obećava veću funkcionalnost.

Related Post