Sačuvajte svoje podatke sa mobilnog telefona

Načina za čuvanje fotografija, muzike, snimaka i ostalih bitnih dokumenata sa telefona ima nekoliko. Svaki od njih ima prednosti i mane, a među popularnijima je onaj koji uključuje onlajn podršku.

Naravno, ne bi trebalo ignorisati i one fizičke poput hard diskova ili dvd-eva, ali za to je potrebno dodatno vreme i redovna sinhronizacija uz pomoć računara.

telenor

Pri kupovini novog telefona svaki korisnik prvenstveno brine o tome kako da prebaci podatke sa starog, a onda da te informacije čuva na sigurnom mestu.

Zbog toga su onlajn servisi doneli mogućnost izbegavanja tog vida stresa i omogućili da se podaci uvek nalaze na bezbednom mestu. Naime, servisi poput Google Drive ili Microsoft SkyDrive su besplatni i omogućavaju svakodnevnu sinhronizaciju putem interneta.

列印

Njih dobijate uz telefon sa operativnim sistemom Android ili Windows Phone u zavisnosti za koji ste se odlučili.

I kompanija Apple, takođe ima svoj cloud servis za iOS operativni sistem nazvan iCloud.

Popularnost ovakvog čuvanja podataka potvrđuje i pojava Telenor Capture-a, servisa domaćeg operatera koji za sada radi na Android i iOS operativnim sistemima.

cloud

Ova usluga podrazumeva prostor za čuvanje podataka onlajn i besplatni mobilni internet za korišćenje servisa, a dostupna je svim Telenor korisnicima u vidu dodatka. Takođe, korisnici određenih paketa imaju ovaj servis uključen u okviru tarifnog paketa bez dodatne naplate.

Capture servis, ako se koristi u Telenor Pametnoj mreži koja omogućava velike brzine interneta čini korisničko iskustvo izuzetnim, pogotovo kada se radi o bekapovanju fotografija.
Trebalo bi spomenuti i ostala popularna rešenja poput DropBox-a i SugarSync-a koja nude po nekoliko gigabajta prostora i rade na različitim platformama, ali koja su više orijentisana ka čuvanju dokumenata.

Osim skladištenja, ovi servisi su pogodni i za deljenje podataka, tako što korisniku omoguće da napravi link i prosledi ga kome želi. Drugi korisnici dobijaju pristup samo tom fajlu, dok ostali podaci ostaju zaštićeni.

Izvor: Blic