Samsung Galaxy Note – veličina je bitna!

Da li ste se ikada zapitali koliko velik bi telefonski ekran mogao biti? Sudeci po nedavnim trendovima, proizvodjaci izgleda da stalno podizu norme nastavljajuci tako da proizvode sve vece I vece telefone. Vec smo dolazili u dodir sa mnogo takvih ponuda, kao sto su na primer Samsung Galaxya S II I Motorola DROID X2, ali jedan proizvod ih lagano zasenjuje, kada uzmemo u obzir velicinu.

Naravno, rec je o Samsung Galaxy Note. Ova zver od telefona zapravo poseduje 5.3” ekran, ujedno I najveci koji se moze naci na uredjaju koji se prodaju kao “telefon”. Vec su se povele rasprave o tome da li je Samsung Note gigant medju telefonima ili mini tablet, ali mi bi da pridamo znacaj jedinstvenim mogucnostima telefona, kako bi uvideli njegovu buducnost u “mobilnom svetu”.

Dakle, sto se dizajna izradjen je od sjajne plastike, ne ostavljuajuci tako jeftin utisak. Uredjaj je solidan, pa cak I olovka cvrsto ostaje u svom mestu, ali ujedno zahteva upotrebu minimalne sile kako bi se uklonila. Ekran je, kao sto smo vec pomenuli 5.3”, poseduje super AMOLED tehnologiju, sto omogucava bogatstvo boja, dubok kontrast, sirok ugao gledanja I gustinu piksela I to jedna od oblasti u kojoj Samsung Note obavlja zadivljujuci posao.

Medjutim, zbog toga sto je ovo jedan monstrum od telefona, nece moci tako udobno da stane vas dzep, nije previse tezak, ali je veoma glomazan za normalno rukovanje. Svi tasteri oko uredjaja su lagani za koriscenje, a posebna kapacitivna olovka se nalazi na samom dnu. Sto se kontrola tice prilicno je jednostavan I poseduje jedan taster ispred ekrana koji nije senzorski. Taster za kontrolu zvuka je izuzetno zgodan, gotovo besprekoran.

Kamera sadrzi neverovatnih 8.0 megapiksela, sa rezulocijom fotografija od 3264×448 piksela I rezolucijom videa od 1920×1080 piksela. Izmedju ostalog tu su I video zapis, blic I autofokus. Sociva glavne kamere nalaze se sa zadnje strane, pa treba voditi racuna da ne dodje do grebanja.

samsung galaxy note

Related Post