Samsung Galaxy Note8 i iPhone 8 Plus poravnati na polju najbolje kamere

Nedavno je DxOMark proglasio iPhone 8 Plus telefonom sa najboljom kamerom, a ove nedelje tim je dodao Samsung Galaxy Note8 sa istim rangom i kvalitetom kamere. Oba uređaja su ostvarila najviši DxOMark  ranking sa 94 poena.

DxOMark je svoj test kamere Galaxy Note8 modela objavio u utorak, ističući mogućnosti zumiranja telefona u vrhu ostalih premijum karakteristika kamere. Galaxy Note8 kamera je sposobna za 2x optički zum i 10x digitalni zum. Sistem sa dve kamere uključuje 12MP širokougaoni objektiv uz f/1.7 otvor blende i 12MP telefoto objektiv sa f/2.4 otvorom. Ostale funkcije uključuju PDAF autofokus, dual-Optical Image Stabilization (OIS) i Dual-LED (dual tone) blic.

Brojni testovi u realnom životu kamera na iPhone 8 i Galaxy Note8 modelima doneo je pomešane rezultate. CNET je proglasio iPhone 8 Plus superiornim kada je video snimanje u pitanju, dok je Tom’s Guide izabrao Note8 zbog vrhunskog kvaliteta zamrznutih fotografija.

Biće zanimljivo videti kako će se i da li će se DxOMark lista promeniti nakon testova Pixel 2 i Pixel 2 XL telefona. Prošlogodišnji Pixel je imao ocenu kamere od 90 poena.

Izvor: benchmark.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fifteen − 8 =