Samsung Galaxy s5 je stigao!

Na najvecem sajmu mobilne telefonije u Barseloni, Samsung je predstavio svoj najnoviji model smartfona Galaxy S5.
Zahvaljujuci novim karakteristikama kao sto su potpuno inovativna kamera od 16MP, aplikacija S Health 3.0 i bezbedonosna tehnologija skeniranja prsta, Samsung je uneo revoluciju telefona naredne generacije koji poboljsavaju nas svakodnevni zivot.

samsung-galaxy-s5-tobias-hornof

Prvo sto se moze primetiti kod uredjaja Galaxy S5 je njegov potpuno nov sljasteci dizajn, koga krasi Full HD ekran dijagonale 5.1 inca, a sve to u razlicitim glamuroznim bojama. Medjutim, ova zavodljiva spoljasnost u sebi krije ozbiljne karakteristike i performanse. Nova kamera ima najvecu brzinu autofokusa, svega 0,3 sekunde, a zahvaljujuci selektivnom fokusu nista vam ne moze promaci. Ako je rec o brzini, Galaxy S5 sada ima unapredjeno Wi-Fi i 4G povezivanje, cime se obezbedjuje izuzetno brz protok video signala i pregledanje internet stranica.

Ostale funkcije obuhvataju S Health 3.0 za vase licne fitnes potrebe, zatim monitor brzine rada srca, kao i unapredjenu bezbednost. Tu je sertifikat IP67, koji ga cini otpornim na prasinu i vodu, kao i nova tehnologija skeniranja prsta razvijena u saradnji sa kompanijom PayPal.

U kucistu se nalazi Snapdragon 800 cipset, sa 2GB RAM memorije, kao i microSD ulaz za kartice do 128 GB. Telefon ima 16 ili 32 GB memorije, a baterija omogucava do 24h vise vremena standby moda od predhodnika.