Samsung Galaxy S5 predstavlja vrh ponude južnokorejskog proizvođača

Kada se pojavi novi telefon na tržištu, obično se uz njega vezuju epiteti “bolji, brži, pametniji”… Ipak, Samsung Galaxy S5 zaista zaslužuje sve pohvale, jer je reč o smartfonu koji predstavlja sam vrh android tržišta.

Kao nijedan “samsung” do sada, S5 u ruci odaje utisak izuzetno elegantnog i izdržljivog modela napravljenog od kvalitetnih materijala (telefon je dobio i sertifikat za otpornost na prašinu i vodu).

Hod tastera je pravilan i tačan i uvek znate kad ste izvršili pritisak. Koliko god “mučili” telefon (celodnevno korišćenje poziva, interneta, poruka sa konstantno upaljenim podacima, slikanjem…), “Samsung Galaxy S5” vas neće ostaviti sa praznom baterijom, što znači da ostaje “budan” oko 13 časova, bez obzira na to kakav je intenzitet korišćenja. Procesor od čak 2,5 gigaherca i “kitkat” android verzija, uz 16 i 32 GB interne memorije, garantuju tečan i neometan rad.

Korisnički interfejs na 5,1 velikom ekranu je u standardnom maniru “samsunga”, pa će se svi ljubitelji ovog proizvođača veoma lako navići na korišćenje. Na leđima je ispod elegantnog poklopca postavljena odlična kamera od 16 megapiksela, koja sada “okida” sa sekundom zakašnjenja, a to je urađeno kako bi se ruka smirila i uslikala najbolja moguća fotografija. Kada je video u pitanju, u ponudi je snimanje u FullHD rezoluciji, video stabilizacija i mogućnost dual video-snimanja.

Kucanje sms poruka je brzo, lako i veoma precizno, za razliku od nekih drugih modela. Korišćenje interneta je pravo zadovoljstvo. Brzina prenosa je na maksimumu: HSDPA, 42.2 Mbps; HSUPA, 5.76 Mbps; LTE, Cat4, 50 MbpsUL, 150 MbpsDL, a otvaranje strana gotovo trenutno.

Posebno je interesantna aplikacija S-Health, kojoj će se najviše obradovati ljubitelji sportskih aktivnosti. U okviru ove aplikacije se nalazi pedometar, merač pusla, kalorija i koraka. Merač otkucaja srca daje podatak postavljanjem kažiprsta na senzor pored blica, nakon što unesete parametre težine, visine i godina.

Takođe, ako zagubite vaš daljinski upravljač od televizora, nije smak sveta, jer ćete sa “Samsung S5” moći bez problema da upravljate TV prijemnikom. Ako bismo ovom modelu baš morali da pronađemo manu, onda je to opcija otključavanja “otiskom prsta”, koja je komplikovana i zahteva obe ruke.

SPECIFIKACIJE

* Dimenzije: 142 72.5 8.1 mm

* Težina: 145g

* Operativni sistem: Android OS, v 4.4.2 (KitKat)

* Veličina ekrana: 1080h1920 piksela, 5.1 inča (gustina piksela 432 ppi)

* Zaštita ekrana: Corning Gorilla glass 3

* Kamera: Glavna – 16 MP, 5312 2988 piksela, autofokus, LED blic, Pomoćna – 2 MP, dual video-poziv

* Interna memorija: 16 ili 32 GB interne memorije, 2 GB RAM

* Eksterna memorija: mikro SD, podržava do 128 GB

Izvor: Press

Related Post