Samsung Galaxy S6: šta sve znamo do sada?

Project Zero je interno kodno ime za Galaxy S6 telefon, što će biti Samsungov sledeći flagship model. On bi trebalo da predstavlja povratak osnovama, a razlozi za tako nešto su očigledni. Nakon nekoliko bezbrižnih godina rasta, kompanija Samsung je doživela da je Galaxy S5 prodavan sporije od Galaxy S4 telefona, kao i da im profit opada konstantno.

Jedna stvar je sigurna: Samsung će pokušati da napravi Galaxy S6 telefon znatno drugačijim. Samsung je kritikovan već duže vreme da su mu telefoni veoma slični, da iznova stižu sa plastičnim kućištem, ali bi to sada sve trebalo da se promeni.

Galaxy S5 je stigao prošle godine sa 5,1-inčnim Super AMOLED panelom, ali i sa 1080p rezolucijom, dok bi kod novog modela ona trebalo da bude odbačena u korist Quad HD (1440 x 2560 piksela) rezolucije. Što se tiče veličine, očekuje se da telefon ima displej od 5,2 do 5,5 inča.

Ono o ćemu se već duže priča i o čemu smo izveštavali više puta jeste čipset. Samsung će odbacti Qualcomm Snapdragon 810 procesor, i koristiti sopstveni Exynos 7 čip koji takođe koristi ARM-bazirana jezgra. Galaxy S6 bi trebalo da bude prvi flagship Android telefon za masovno tržište sa pravim 64-bitnim čipom.

s61

Galaxy S5 je imao kameru od 16 megapiksela, a kod novog telefona još nije doneta odluka hoće li zadnja kamera imati 16 ili 20 megapiksela, dok se očekuje Sony IMX240 senzor i optička stabilizacija slike. Samsung planira da osnovni model ima 32 GB interne memorije, ali da budu dostupne i verzije sa 64 i 128 GB, kao i mogućnost proširenja uz microSD kartice. Telefon bi trebalo da stigne sa Exynos 333 modemom koji ima 4G LTE povezivanje.

Samsung TouchWiz custom interfejs na vrhu Androida je predmet kontroverzi već dugo vremena. On donosi bogatstvo funkcija, ali pomalo zaostaje u pogledu brzine. Ipak, teško je očekivati promene u tako kratkom roku u ovom pogledu. Operativni sistem će naravno biti Android Lollipop. Predstavljanje ovog telefona očekuje se na Svetskom mobilnom kongres u Barseloni.

Izvor: Benchmark

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − 8 =