Samsung Galaxy Star: Najjeftiniji Android telefon

Korejska kompanija Samsung Electronics je lansirala najjeftiniji pametni telefon, Samsung Galaxy Star koji košta samo 90 $. Ovaje telefon predstavlja suštu suprotnost veoma popularnom modelu S4, koji je i jedan od najbrže i najbolje prodavanih smart telefona danas.

Iz Samsunga kažu da Galaxy Star pokreće ultrabrzi A5 procesor na 1GHz, u kombinaciji sa 512MB RAM memorije, i 4.1 Jelly Bean Android OS. Reč je o telefonu manjih dimenzija, pa tako njegov ekran ima svega 3 inča i rezoluciju od 320×240 piksela, sa kamerom od svega 2 megapiskela. Galaxy Star ima 4GB interne memorije, koja se može proširiti na 32GB, dula SIM, Bluetooth 4.0 i bateriju na 1200mAh.

Samsung Galaxy Star će se najpre pojaviti na tržištu Indije, gde će biti velika konkurencija Asha-i. Indijsko tržište je jedno od najvećih tržišta, poznato po potražnji jeftinih telefona, na kojem je do sad Nokia držala monopol sa svojim, takozvanim dummy telefonima, ali je više nego očigledno da je Samsung rešio da to preokrene u svoju korist, lansirajući najjeftiniji Android pametni telefon.

Samsung-Galaxy-Star

Related Post