Samsung i Apple “peglaju” nesporazum?

Tresla se gora, rodio se miš! Da li će se na kraju “sudske sapunice” zaključak svesti upravo na to?

Prema pisanju Wall Street Journala Samsung i Apple već neko vreme sede za stolom, van suda, i to u Seulu, u Južnoj Koreji, Samsungovoj rodnoj kući i pokušavaju da pronađu rešenje svog dugogodišnjeg spora.

Još u junu su pojedini mediji pominjali mogućnost vansudskog poravnanja Samsunga i kompanije Apple, ali one nijednim svojim gestom nisu tako nešto nagovestile ili potvrdile.

Prema izvorima Wall Street Journala Samsung je zainteresovan za neku vrstu međusobnog licenciranja patenata, jer su sudske odluke u poslednje dve godine donete i u korist jedne i u korist druge kompanije. Ipak, pitanje je da li je Apple zainteresovan za ovakvu vrstu “pogodbe”, jer je poznato da još uvek čeka isplatu odštete, koja je procenjena na više od milijardu dolara.

Prema neimenovanim izvorima, Apple je nagodbu Samsungu ponudio još prošlog septembra, a pregovori su nastavljeni sve do marta ove godine, ali bez konkretnog rešenja.

Novi pregovori su, prema ovim izvorima, bliži cilju nego ranije, a kompanije pokušavaju da reše nesuglasice, kako bi se koncentrisale na razvoj i dizajn novih proizvoda i servisa, a ne na nove sudske tužbe i sporove.

Šta vi kažete, da li ova “sudska sapunica” treba da se reši vansudskim dogovorom?

Izvor: Mondo | Autor: Marko Čavić

Related Post