Samsung i Microsoft takođe zainteresovani za pametne naočare

Možda izgleda da je Google u prednosti, ali Samsung i Microsoft takođe rade na razvijanju sopstvenih pametneih naočara, što samo dokazuje da konkurencija nikad ne spava.

Prema pouzdanim izvorima, Samsung i Microsoft su zainteresovani za trku sa Google-om, kada je u pitanju razvoj pametnih naočara. Tehnološki gigant Google je već u fazi testiranja naočara, i oko 800 jedinica iz prve serije je podeljeno odabranim korisnicima.

Pored Google-a, Samsung i Microsoft takođe smatraju da budućnost leži u nosivoj tehnologiji, kao što su naočare. Ove dve kompanije rade na razvoju sopstvenih naočara, i njihovo lansiranje se očekuje za oko šest meseci, a raspon cene će biti između 200 i 500 dolara.

Neki drugi izvori pak tvrde da je Microsoft u pregovorima sa Vuzix-om, koji navodno ima sličan proizvod. S druge strane, Samsung je trenutno najveći proizvođač  pametnih uređaja na svetu, prvenstveno zahvaljujući Google Android operativnom sistemu, pa bi tako mogao da zgrabi priliku, i dominira tržištem i u slučaju da Google ponudi otvorenu platformu za naočare. Ali, pošto Samsung već ionako proizvodi delove za Google naočare, ne bi bilo iznenađujuće da razvije i sopstvenu verziju istih.

U međuvremenu, potencijalni konkurent Microsoft, planira razvoj web naočara za XBox. Microsoft možda nije kompanija koja je u prvom planu kada je u pitanju proizvodnja smart telefona i tableta, ali ima dragocena partnerstva sa različitim OEM proizvođačima hardvera, i drugim velikim kompanijama u industriji.

Kako bilo, u ovom trenutku se smatra da su Google naočare nešto što će koristiti samo štreberi i gikovi, ali ne treba zaboraviti da se to svojevremeno mislilo i za pametne telefone i tablet uređaje. Isto tako, Google možda jeste lider kada su u pitanju naočare, ali nikako ne treba potceniti potencijal Samsung-a i Microsoft-a.

Related Post