Samsung na sedmom mestu najboljih svetskih brendova za 2014

Kompanija Samsung Electronics dostigla je sedmo mesto u godišnjem izveštaju o najboljim svetskim brendovima. Interbrand je prepoznao Samsung kao konstantnog lidera na tržištu u brojnim kategorijama proizvoda, uključujući pametne telefone, televizore, digitalne aparate i memorijske uređaje.

 

„Želimo da nastavimo da unapređujemo brend putem inovativnih ideja i novih tehnologija koje korisnicima pružaju nova iskustva i poboljšavaju im svakodnevni život“, rekao je S. P. Kim, direktor marketinga u kompaniji Samsung Electronics.

Tokom 2014. godine, Samsung je zabeležio vrednost brenda od 45.5 milijardi dolara, što je za 15 odsto više u odnosu na prošlogodišnji iznos od 39.6 milijardi dolara. Samsung je nastavio značajno da raste i to više nego dvostruko od prosečne stope rasta od 7,4 odsto, koliko su postigli 100 najboljih brendova na svetu. Zbog ovih rezultata, sa prošlogodišnjeg osmog mesta na Interbrandovoj listi, Samsung se popeo na sedmo mesto. Vodeću poziciju u svetu, Samsung ima već dve godine u kategoriji pametnih telefona, zbog lansiranja novih uređaja vrhunskog kvaliteta, uključujući uređaje u serijama Galaxy S i Note, kao i pametne satove Gear i Gear VR.

 

Na tržištu televizora, Samsung je uspeo da unapredi svoje osmogodišnje vođstvo predstavljanjem prvih zakrivljenih TV uređaja. Samsung je takođe lider i u oblasti digitalnih uređaja za domaćinstvo sa novom linijom proizvoda pod nazivom „Šef kolekcija“. Partnerstvo koje je kompanija ostvarila sa profesionalnim kuvarima, šefovima kuhinja ekskluzivnih restorana i vrhunskim svetskim brendovima nameštaja, donelo je Samsungu još veću poznatost brenda. Zahvaljujući novim marketinškim inicijativama koje su usmerene ka potrošačima i tehnološkim inovacijama, već 21 godinu, Samsung uspešno drži lidersku poziciju u oblasti proizvodnje memorijskih uređaja.

 

Samsung je prvi put ušao među listu top 20 globalnih brendova Interbrenda 2009. godine, a ušao je u prvih deset tokom 2012. godine, samo tri godine kasnije.

 Izvor: Personal Magazin

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five + 8 =