Samsung najavio laptop sa Androidom

Kada su se pojavili prvi tableti sa Android operativni sistemom, bilo je i puno kompromisa, a aplikacije jednostavno nisu bile spremne da odgovore zhtevima većih ekrana. Okolnosti su se po tom pitanju očigledno promenile, jer je Samsung najavio da će uskoro predstaviti prvi laptop koji radi sa Androidom.

Kako se u saopštenju Samsung-a navodi, ovaj laptop bi mogao da se pojavi pre nove verzije Android OS-a 5.0 Key Lime Pie, koji bi kasnije bio dostupan u vidu nadogradnje.

Već se ranije govorkalo o laptopovima, sa ekranima osetljivim na dodir i baziranim na Android OS-u, a cene koje su pominjane vezano za ovakve uređaje su se kretale oko 150 €.

Analitičar firme KGI Securities, Mingchi Kuo veruje da će Samsung i drugi proizvođači ponuditi svoje Android laptopove u narednih tri do četiri meseca.

Po svemu sudeći, proizvođači su izgleda prevazišli probleme koje su imali prvi Android tableti zbog slabe optimizovanosti za velike ekrane i ne brinu zato što aktuelni Android OS još uvek nije optimizovan za laptopove. Možda je upravo to, dobar trag i informacija koja se odnosi na poboljšanja koja će doneti Android 5.0 Key Lime Pie.

Related Post