Samsung planira budžet smartfone sa skenerom otiska prstiju

Jasno je da Samsung shvata bezbednost korisnika vrlo ozbiljno, te je svoje telefone visoke klase opremio KNOX bezbednosnim softverom i skenerima otiska prstiju. Najnoviji izveštaji nam govore da kompanija namerava da donese ove bezbednosne funkcije i na budžet smartfone, zajedno sa nekim drugim high-end karakteristikama.

Kako navodi Korea Herald, južnokorejska kompanija želi da objavi budžet smartfone sa high-end funkcijama kao što su skener otiska prstiju i Samsung Pay sistem mobilnog plaćanja. Za sada nema informacija o tome kada bi ovi smartfoni mogli biti objavljeni, ali se očekuje da Samsung Pay bude dostupan u budžet i telefonima srednje klase u prvoj polovini sledeće godine.

Glavna prepreka u opremanju uređaja sa biometričkim senzorima bi mogla biti cena ovih komponenti, ali nam poslednji izveštaji govore da Samsung radi na tome da smanji cenu takvih komponenti.

Kineski brendovi kao što su Huawei i Coolpad su već objavili smartfone sa skenerom otiska prstiju i znatno nižom cenom. Samsung ovim želi da poboljša svoju poziciju u segmentu srednje klase i budžet telefona.

Izvor: Benchmark.rs

Related Post