Samsung počinje proizvodnju skenera otiska prstiju

Samsung je jedan od najvećih igrača na tržištu mobilnih čipova, a sada želi da uđe i na tržište čipova za skenere otiska prstiju. Industrijski posmatrači veruju da Samsung želi da preuzme deo ovog tržišta koji ponajviše drže švedski FPS i britanski Synaptics.

Samsung naime vidi veliki rast ovog tržišta u godinama koje dolaze, pa želi na vreme da se uključi. Veruje se da će Samsungovo System LSI odeljenje biti uključeno u razvoj čipova za senzore otiska prstiju, kao i da je projekat već počeo. I ne samo to, već pojedini izveštaji poručuju da je sve u finalnoj fazi razvoja i da će Samsung biti u mogućnosti da komercijalizuje ove čipove počevši od sledeće godine.

Kratkoročni cilj je da se sam Samsung snabde za sopstvene telefone niže i srednje klase pre nego što ispune uslove za Premium Galaxy S seriju. Čipovi će biti prodavani i drugim proizvođačima telefona koje Samsung već snabdeva sa svim vrstama komponenti. Korejski gigant trenutno za svoje modele telefona kupuje senzore otiska prstiju od kompanije Synaptics.

Izvor: benchmark.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 + two =