Samsung potvrdio Bixby virtuelnog asistenta

Gotovo svaka vrhunska kompanija ima svog virtuelnog asistenta. Sada se ovoj grupi proizvođača pridružuje i južnokorejski Samsung. Očekivalo se da će Samsungov virtuelni asistent biti objavljen uz Galaxy S8 i Galaxy S8 Plus telefone, ali je Bixby virtuelni asistent ozvaničen nekoliko dana ranije.

Samsung se odlučio za drugačiji AI pristup, nego što je to slučaj sa kompanijama Google, Apple i drugim. Ideja je da Bixby nauči da se adaptira na korisnika, umesto da samo bude baza podataka kojoj postavljate pitanja ili od koje tražite da uradi specifične radnje.

U početku, Bixby asistent će biti limitiran na nekoliko preinstaliranih aplikacija, ali će se širiti vremenom. Biće aktiviran fizičkim, dodeljenim tasterom na novim uređajima. Prema navodima Samsunga, Bixby nudi dublje iskustvo zahvaljujući pretnosti u sledećim poljima:

1. Upotpunjenost

Kada aplikacija postane Bixby-omogućena, Bixby će moći da podrži gotovo svaki zadatak koji je aplikacija sposobna da obavlja uz konvencionalni interfejs. Većina postojećih asistenata trenutno podržava samo nekoliko odabranih zadataka za aplikaciju

2. Kontekstualna svest

Kada koriste Bixby omogućene aplikacije, korisnici će moći da pozovu Bixby u bilo koje vreme, a on će razumeti trenutni kontekst i stanje aplikacije i omogućiće korisnicima da obavljaju akcije u progresu. Bixby će omogućiti korisnicima da na različite načine interaguju, uključujući dodir ili glas, zavisno od toga za šta koji misle da je najudobnije za njih.

3. Kognitivna tolerancija

Kada je broj podržanih glasovnih komandi postane veći, većina korisnika se kognitivno tera da zapamti tačnu formu glasovne komande. Većina asistenata zahteva od korisnika da navedu tačne komande u nizu podešenih formi. Bixby će biti dovoljno pametan da shvati komande i sa nepotpunim podacima i izvršavaće zadatke najbolje što ume, a onda će podstaći korisnike da pruže više informacija nakon čega sledi parcijalno izvršavanje zadataka.

 

Izvor: benchmark.rs

Related Post