Samsung predstavio cilindrični desktop računar visoke klase

Novi cilindrični računar ipak nije razvila kompanija Apple kako bi se neki možda nadali, već se radi o Samsungovom ArtPC Pulse desktop računaru koji se upravo pojavio na Amazonovoj listi i ne radi se o PC verziji Mac Pro modela iako nam opis ukazuje na tako nešto. Raspored portova je posebno nalik na Mac Pro, pa novi računar ima četiri USB Type-A porta, jedan USB Type-C port, audio priključak, Ethernet port, HDMI port, čitač SD kartica kao i power konektor.

Na gornjem delu se nalaze 360-stepeni Harmon Kardon zvučnici. Estetsko poređenje na stranu, Pulse ipak cilja potrošačko tržište visoke klase a ne radnih stanica. Oba modela imaju quad-core Skylake Core i5-6400 i i7-6700 procesore, i dok osnovni model Core i5 Pulse košta 1.200 dolara, high-end Core i7 model košta 1.600 dolara.

Osnovni model ima 8 GB DDR4 RAM-a i 256GB NVMe SSD, dok high-end sistem ide do 16 GB RAM i dodaje odvojeni 1TB 5400RPM HDD. Oba modela imaju Radeon RX 460 GPU sa 2 GB RAM-a, a Amazon listing ne spominje Wi-Fi ili Bluetooth iako smo prilično sigurni da je i to uključeno.

Izvor: benchmark.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × 4 =