Samsung predstavio Exynos 9 čipset sposoban za 4K @120fps video

Samsung ulazi na 10nm teritoriju sa svojim najnovijim Exynos 9 Series 8895 čipsetom. Čip obećava za 27% bolje performanse i za 40% manju potrošnju u poređenju sa 14nm čipovima.

Exynos 9 Series 8895 ima osmojezgarni CPU sa drugom generacijom Samsungovih jezgara (četiri njih) u jačem skupu, dok slabiji klaster čine četiri Cortex-A53 čipa. GPU je Mali-G71, sa podrškom za VR i ima čak 18 jezgara.

Samsung ovim čipom parira Qualcommovom Snapdragon 835 modelu, a tu je čak i moćan Gigabit LTE modem sa 1 Gbps brzinom preuzimanja i 150 Mbps brzinom uploada. Ugrađeni sigurnosni modul radi sa senzorima otiska prsta i skenerima oka za sigurno plaćanje.

VR je u specijalnom fokusu Exynos 9 Series 8895 čipa. GPU ima podršku za VR i obećava minimizaciju latencije za bolje iskustvo. Tu je i video dekoder koji poboljšava 360° video. Kad smo kod videa, treba istaći podršku za 4K @120fps video snimanje i reprodukciju. Prisutan je i Vision Processing Unit, koji prati kretanje objekata u videu, pomaže u procesiranju panorame i drugo.

Samsung sa Exynos 9 Series 8895 čipovima želi da pokrije mnogo širu teritoriju nego što su telefoni. Kompanija u planu ima i infotainment sisteme za automobilsku industriju, a Audi je već zainteresovan za njihovu primenu.

 

Izvor: benchmark.rs

Related Post