Samsung prekinuo saradnju sa Kinezima evo i zašto

IJužnokorejski tehnološki gigant Samsung saopštio je danas da je obustavio saradnju sa jednim od svojih dobavljača u Kini

SEUL – Južnokorejski tehnološki gigant Samsung saopštio je danas da je obustavio saradnju sa jednim od svojih dobavljača u Kini, nakon što su otkriveni “dokazi” da je ta kompanija angažovala decu kao radnike u svojoj fabrici.

Samsung je pokrenuo istragu u vezi sa kompanijom Donguan Šinjang elektroniks, nakon što je grupacija za zaštitu ljudskih prava Čajna lejbor voč (CLW) otkrila da su u fabrici zapošljavani radnici mlađi od 16 godina, prenosi Frans pres.

“Nakon istrage, odlučili smo da privremeno obustavimo saradnju sa tom fabrikom”, naveo je Samsung, dodajući da su i kineske vlasti pokrenule sopstvenu istragu i da će, ukoliko se dokaže da su deca nelegalno angažovana u fabrici, trajno obustaviti saradnju. Kompanija je naglasila da ima politiku “nulte tolerancije” za dečju radnu snagu i da redovno kontroliše dobavljače.

CLW navodi da su u spornoj fabrici otkriveni i drugi problemi, poput neplaćanja prekovremenog rada, dugih prekovremenih sati i nedostatka socijalnog osiguranja i obuke zaposlenih.

 Izvor:  Novosti

Related Post