Samsung priprema Tizen telefone visoke klase

Tizen operativni sistem svuda, je slogan iza koga Samsung stoji kada govori o ovoj Linux platformi kojoj raste popularnost među developerima. Novi izveštaj koji se pojavio zahvaljujući Samsung Vietnam odeljenju tvrdi da će 2016. godina biti godina Tizen revolucije, a da korejski gigant sprema čitav niz moćnijih uređaja baziranih na Tizen platformi.

Operativni sistem je prisutan već neko vreme, međutim, za sada samo na nosivim uređajima i nekoliko telefona niže klase. To su Samsung Z1 i Z3 telefoni koji su zaista imali koristi od Tizenove lagane prirode i pokazali su se kao dobar test poligon za platformu.

Tizenov ekosistem raste brzo i uživa podršku developera, delimično i zahvaljujući Samsungovoj odluci da zadrže sve prihode do kraja sledeće godine. Operativni sistem već ima zvanične Facebook i VLC aplikacije. Jedina stvar koja je do sada nedostaje je odgovarajući hardver, a prema novim izveštajima, mogli bismo videtu potpuno novu Z seriju u narednih nekoliko meseci. Ovo verovatno znači Samsung Z5 i Z8 telefone koji će ući u visoku klasu.

Izvor: Benchmark.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × three =