Samsung testira četiri nove funkcije za Note 4

Sudeći po neimenovanim izvorima, Samsung testira nekoliko funkcija koje bi trebalo da se pojave sa novom generacijom Note uređaja.

Među funkcijama koje kompanija testira nalaze se“Swipe to launch motion launcher“, „Aqua Capture“, „Multi network for booster“ i „Smart fingerprint“.

Samsung navodno radi na svim ovim funkcijama koristeći Galaxy S5 koji radi na Androidu 4.4.3 koji služi kao test uređaj.

„Aqua capture“ bi trebalo da korisnicima dozvoli da slikaju pod vodom, slično onome što trenutno može Galaxy S4 Active. Ovo takođe može biti nagoveštaj toga da će note 4 biti vodootporan, možda čak i više od modela Galaxy S5.

„Multi network for booster“ bi mogao da bude funkcija identična Download boosteru koji se nalazi na modelu S5. Ova tehnologija trebalo bi da kombinuje WiFi i mobilni internet kako bi korisnici imali znatno veću brzinu prilikom skidanja fajlova. Međutim, ispostavilo se da je ova funkcija popriličjo kontroverzna s obzirom na činjenicu da su je pojedini operatori onemogućili.

„Smart fingerprint“ je najverovatnije eksenzija funkcija koje korisnik može da prizove uz pomoć čitača otiska prstiju.

„Swipe fot motion launcher“ bi mogao da ukaže na to da Samsung želi da poboljša početnu interakciju između korisnika i uređaja uz pomoć pokreta prstiju, slično sistemu koji je HTC predstavio sa modelom One (M8), gde pokreti prsta i telefona mogu da aktiviraju određene akcije.

Izvor: B92

Related Post