Samsung vraća fizičku tastaturu i to na svojim premium telefonima!

Od sada će se i premium telefoni koristiti sa fizičkom tastaturom zato se nemojte čuditi ako stariji članovi vaše porodice ili prijatelji kupe zverke kao što su Galaxy Note 5 i Galaxy Edge 6 Plus!

Iako se sa njima ne srećete često, to ne znači da Android korisnici koji ne mogu bez fizičke tastature ne postoje. Ne možemo im suditi jer svako ko je barem malo u svom životu koristio telefon sa fizičkom tastaturom, zna koji je to raj za kuckanje poruka. No, sa druge strane fizička tastatura je odjednom, u stilu istorije dinosaurusa, nestala. Jednostavno se desilo to da su ekrani na dodir za manje od godinu dana zaposeli ceo svet, kao virus. A telefoni sa tastaturom su nestali kao da ih je kometa očistila. Danas kada se sretnemo sa telefonom koji ima tastaturu kao da smo naišli na fosil.

Ipak, Samsung nije zaboravio korisnike koji ne odustaju od fizičke tastature pa je tako za svoje najnovije telefone, Galaxy Note 5 i Galaxy S6 Edge Plus, izbacio i dodatak, fizičku tastaturu sa zadnjom maskom. Kako se najavljuje, Galaxy S6 Edge i Galaxy S6 će takođe dobiti ovaj dodatak fizičku tastaturu. Izgleda da će Galaxy S6 “familija” ipak biti nadograđena sa fizičkom tastaturom i samim tim napraviti razliku među svim telefonima na svetu.

Koštaće dobrih 80 dolara i ići će u crnoj, sivoj i zlatnoj boji. Nećete verovati ali ona je zapravo kapacitativna. Tačnije, ona ne koristi Bluetooth povezivanje i sinhronizaciju sa telefonom, niti ima svoju bateriju. Tastatura dodatak bukvalno fizički dodiruje ekran prilikom kuckanja po njoj. Ona se vrlo lako montira i demontira što je ogroman plus jer tako kada je ceo ekran potreban niste uslovljeni na onaj deo koji ne zauzima tastatura. Mnogi ismejavaju ovaj Samsung-ov potez, međutim Samsung zna šta radi. Lojalnost svojim kupcima je ogromna stvar i pre svega profitabilna.

Izvor: Pametni telefoni.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 4 =