Saveti za dezinfekciju telefona: Kako da očistiš svoj telefon

Nikako agresivnim hemijskim ili kozmetičkim preparatima. Potrebni su destilovana voda i alkohol.

Mobilni telefon je leglo bakterija, prljavštine, pa i zaraze, što sam od sebe, što ukoliko redovno ne perete ruke, posebno nakon korišćenja toaleta. Uređaj koji je u stalnom kontaktu sa vašim licem, rukama i okolinom plodno je tle za razvoj bakterija i virusa. Smartfon emituje toplotu, u kojoj uživaju mali “nezvani gosti”, a činjenica da ga stalno pipkate i prinosite ustima doprinosi tome da se oni razmnože.

Istraživači laboratorije “Mansi” analizirali su površine smartfon uređaja, i utvrdili da su opasniji od običnih mobilnih telefona. Dok smo mobilni uglavnom uzimali u ruke samo kada zovemo ili pišemo SMS, smartfon često sa sobom nosimo u kupatilo, teretanu ili krevet kako bismo vreme prekratili nekom od aplikacija.

Dakle redovno čišćenje telefona dovešće do mogućnosti da se vi ili neko ko je u kontaktu s telefonom zaštiti od potencijalne infekcije ili zarazne bolesti. Možda vam zvuči naivno, ali nije uopšte. Nekoliko saveta pomoći će vam da telefon izgleda čistije, lepše i “zdravije”.

Na većini telefona ili u njihovim uputstvima nalazi se upozorenje da ih ne bi trebalo “ribati” alkoholom, kućnom hemijom, preparatima za staklo ili abrazivnim sredstvima, kako im se ne bi oštetio ekran.

Izvor: Press Online

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 2 =