SKANDAL NA VAŠOJ OMILJENOJ APLIKACIJI! Korisnici se pobunili da VREĐA na rasnoj osnovi!

Snapchat filteri su veoma popularni, i najverovatnije su razlog zbog kog pojedini korisnici i dalje koriste ovu aplikaciju. Filteri su inovativni jer aplikacija detektuje u kom pravcu se lice korisnika pomera kako bi dodala razne maske u realnom vremenu što konačni rezultat, to jest fotografiju ili video čini interesantnim.

Nedavno je kompanija razmišljala kako bi mogla da naplati korišćenje ovih virtuelnih dodataka. Umesto da korisnici plate za korišćenje AR dodataka, kompanija je odlučila da oni i dalje budu besplatni ali neće biti stalno dostupni. Zbog toga će korisnici morati da koriste aplikaciju češće jer neće znati koliko dugo će njihov omiljeni AR dodatak biti dostupan.

Tim koji stoji iza Snapchat AR dodataka je često bio kritikovan. Sigurno se sećate se kada je bio objavljen Bob Marley dodatak koji je korisnika “pretvarao” u ovog popularnog muzičara. Međutim, neki korisnici su izjavili da filter ima notu rasizma jer lice korisnika potamnjuje.

tweet

Najnoviji Snapchat dodatak koji bi trebalo da nasmeje korisnike, neke od njih je razbesneo. Ovaj dodatak boju lica prosvetljuje, dodaje crvenilo na obraze, menja oblik glave i dodaje animirane oči. Ljudima u Aziji se ovo nije svidelo.

Dodatak je nakon kritika koje su dolazile sa raznih strana uklonjen. Najverovatnije više neće biti dostupan. Iz kompanije nije stiglo nikakvo izvinjenje, ali su predstavnici rekli da su dodaci tu kako bi se korisnici zabavili, a ne kako bi vređali bilo koga na bilo koji način.

Izvor: Srbija danas.com

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 − 7 =