Skok vrednosti akcija društvene mreže Twitter

Vrednost akcija Twitter-a naglo je skočila, i to za 30 odsto, pošto je kompanija saopštila da je prihod u drugom kvartalu više nego udvostručila .

Kako je kompanija iz San Franciska objavila, njene akcije sada vrede 50,01 dolar. Koliko ranije istog dana koštale su 38,59 dolara.

U drugom kvartalu se predviđao prihod od 332,7 miliona dolara, ali Twitter sada očekuje da će on ići i do 340 miliona. Na godišnjem nivou se očekivao prihod do 1,27 milijarde dolara, a sada se smatra da će biti između 1,31 i 1,33 milijardu.

I broj korisnika Twitter-a je porastao, pa su barem za sada ublažene sumnje da ovaj servis nije privlačan širem krugu ljudi.

Naime, u junu je ovaj servis imao 271 milion korisnika mesečno, što je za 24 odsto više nego u junu 2013. godine i porast od šest odsto u odnosu na kraj marta. Očekivalo se da će korisnika biti 266 miliona, pa je i ovaj rezultat bolji od očekivanog.

Twitter-ov rival Facebook takođe je prošle sedmice imao odlične rezultate, i vrednost njegovih akcija na berzi blizu je rekordne.

Facebook ima 1,32 milijardu korisnika. Twitter je na berzu izašao u novembru prošle godine, i to po ceni od 26 dolara za deonicu. U decembru je cena dostigla maksimalnih 74,73 dolara, a onda naglo opala.

Izvor: Personal Magazin

Related Post