Sledeće godine moderni ekrani

Proizvođačima pametnih telefona se toliko dopadaju da će čak 25 posto novih uređaja dolaziti sa ekranima koji koriste novu tehnologiju.

Sledeće godine, veliki broj novih telefona imaće skener otiska prsta. Ekrani osetljivi na jačinu pritiska će početi polako da se pojavljuju na velikom broju uređaja. Prema HIS-u, 25 posto svih novih pametnih uređaja koji će biti predstavljeni naredne godine dolaziće sa Force Touch tehnologijom koja omogućava ekranu da prepozna jačinu pritiska.

moderni ekrani

Svaki različiti dodir može pokrenuti nešto određeno. Apple-ova 3D Touch tehnologija koristi blagi pritisak kako biste na brzinu pogledali nešto u aplikaciju, dok jači pritisak obezbeđuje dodatne opcije.

Pored Apple Watch sata, iPhone 6S i S6 Plus telefona, Huawei Mate S takođe dolazi sa Force Touch tehnologijom. Na ovom telefonu se malo razlikuje jači pritisak. Zasniva se na trajanju pritiska, dok Force Touch zavisi od jačine pritiska.

Isporuka Force Touch modula će sledeće godine porasti za 317 procenata. Istraživači smatraju da će oni biti ugrađivani u uređajima visoke klase ali i onim koji spadaju u srednju klasu.

Dodatno, porašće proizvodnja in-cell i on-cell ekrana. Ovo će omogućiti ugradnju tanjih ekrana, prenosi Phone Arena.

Izvor: mondo.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 4 =